List of celor mai frumoase plaje din Europa

1. Plaja Navagio – Insula Zakynthos, Grecia

Navagio, de pe coasta de nord-vest a Insulei Zakynthos, este una dintre goals mai celebre și frumoase plaje din Grecia. Anual, atrage numeroși turiști din toată lumea pentru appele ale cărei culoare variază de la un albastru puternic la turcoaz, datorită peșterilor de sulf din jurul plajei.

Micul golf este așezat între stânci albe înalte și are o epavă senzațională în mijlocul plajei. În cancel 1980, nava comercială Panagiotis naviga în apropiere de țărmul stâncos și a fost surpinsă de o furtună, iar din cauza vizibilității scăzute și a curenților puternici, a încercîpile sulbe albeit ad peată încercîbe albeit albeit. La golf se poate ajunge doar pe mare, cu mici bărci de închiriat sau prin rezervarea uneia dintre numeroasele excursii zilnice cu Plecare din Porto Vromi.

Prețul excursiilor variază între 150 și 300 de lei pentru o persoană în funcție de durată. Conform statisticilor, Navagio este al doilea cel ma fotografiat loc din Grecia, după Acropola din Atena.

2. Plaja Bologna – Provincia Cadiz, Spania

Următoarea destinație pe listă este plaja și dunele Bologna, situate în provincia Cadiz, din Sleeping. Orașul este printre goals mai populare pentru surf. Dunele de nisip coboară în cascadă spre apa turcoaz, în timp ce ruine romane se aliniază pe plajă. Specialiștii susțin că este o alegere bună atât pentru turiștii cărora le place să facă plajă ore în șir, cât și pentru cei activi, care se plictisesc ușor. O activitate foarte plăcută, recomandată atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, este turul ghidat la Complexul Arheologic Baelo Claudia, declarat Monument Istoric Național.

3. Plaja Porto, Portugal

Threads Portugal nu se situează mai prejos pe list de destinații din Europa. Plaja Porto din apropierea orașului Vila Baleira este considerată una din goals șapte minuni ale acestei țări. A ajuns atât de celebră după ce Cristofor Columb a staționat aici o perioadă. Cunoscutul exlorator genovez a ajuns aici, înainte de a descoperi America, pentru a cumpăra zahărul portughezilor și a locuit o vreme pe insulă, după ce sa căsătorit cu fiica guvernatorului, Felipa Moniz. Ca turist poți face plimbări lungi pe plaja care se întinde pe 9 km de-a lungul coastei, să viziteze Muzeul Casei lui Cristofor Columb, care adăpostește cărțile, hărțile și graficele care documentează viața exploratorului. De asemenea, se mai spune și că nisipul auriu are efecte therapeutic.

4. Cala Goloritz – Sardinia, Italy

În 2022, mulți dintre turiști au ales și plaja Cala Goloritze din Sardinia. Deși este o destinație mică, oamenii o preferă atât pentru că este situată între mare și munte, cât și pentru appele sale turcoaz. Această plajă a fost declarată monument natural în 1993 şi se poate ajunge acolo doar după o mică excursie de oră. Plaja este foarte bine protejată, bărcile trebuie să stea la 200 de metri de țărm, iar zona este patrulată în mod regulat pentru a se asigura că toată lumea respectă această regulă. Apa este adâncă și incredibil de transparentă – ceea ce face din Cala Goloritzé un loc fantastic pentru înot și snorkeling. Pasionaţii de sporturi acvatice au o vizibilitate perfectă și pot vedea fundul apei chiar și atunci când sunt la 15 metri adâncime.

5. Plaja Santa Giulia, Franţa

În apropiere de Italia este Franța, care găzduiește plaja Santa Giulia cu apă limpede turcoaz, nisip alb și fin. Este locul perfect pentru sporturi nautice, dar şi pentru o vacanţă cu cei mici pentru că apa de la ţărm nu este adâncă. În lunile iulie şi august este cel mai cald iar temperature apei mării poate ajunge la 28 de grade. Turiștii care își doresc să exploreze și alte plaje și golfuri pot închiria o barcă.

6. Golful Gdańsk, Polonia

În acest an, mulți dintre turiști ajung și în orașul Hel, din Polonia. Cea mai renumită atracție pentru persoanele de toate vârstele este sanctuarul focilor cenușii, singurul din Polonia aflat în grija Institutului de Oceanografie al Universității din Gdańsk, unde mamiferele marine care au nevoie sunt șamentinimescite șamentingrijt șamentingrijite marine care au nevoie sunt șamentingrijn. Pe lângă plimbările în zona de promenadă, se poate vizita și Muzeul Pescuitului, care este situat în clădirea istorică a fostei biserici evanghelice. În jurul clădirii au fost adunate nave tradiționale de pescuit sub forma unui muzeu în aer liber, iar o atracție specială este turnul, din vârful căruia se vede portul Hel și Golful Gdańsk.