Călătorie la marginea spaţiului într-o capsulă suspendată de un balloon cu aer cald. Space Perspective a creat singura ”navă spaţială din lume” cu zero emisii de carbon

Nava Spaceship Neptune are un interior spaţios, cu un design sferic al capsulei care offer călătorilor mai mult loc, adăugând şi avantajul de siguranţă, de a fi optimă pentru rezistenţa la presiune. De asemenea, Space Lounge are scaunele sale adânc înclinate, iluminare ambientală şi barul bine aprovizionat.

Ferestrele cu strat reflectorizant, asemănătoare cu casca unui astronaut, sunt amplasate pentru a ajuta la menţinereatemilor confortabile, în timp ce un nou sistem de control termic este în curs de brevetare.

Space Perspective a lucrat la acest design inedit împreună cu studioul londonez Of My Imagination (OMI). Priveliştile panoramice de 360 ​​de grade offerite de ceea ce Space Perspective descrie ca fiind “goals mai mari ferestre patentate vreodată, care vor fi duse la marginea spaţiului” au fost dezvoltate de Dan Window, responsabil cu designul de experienţă al Spaceship Neptune, împreună cuululus Isabella Trani.

Printre alte îmbunătăţiri se numără un con de stropire în curs de brevetare pentru o aterizare lină şi sigură în apă pe mare, praktivit CNN.

Balonul are aproximativ 18.000.000 de metri cubi atunci când este complet extins – deci suficient de mare pentru ca un stadion de fotbal să plutească în interiorul său.

Condiţiile de călătorie

Space Perspective îşi propune să înceapă să transporte grupuri de până la opt pasageri în zboruri de şase ore până la sfârşitul spalui 2024.

Deoarece nu părăseşte gravitaţia Pământului, nu va fi necesară nicio pregătire de specialitate, iar călătorii vor putea să se plimbe în mediul capsulei. Compania susţine că procesul de îmbarcare va fi la fel de simplu ca cel al unui avion.

Călătoriile vor presupune o ascensiune uşoară de două ore deasupra a 99% din atmosphere terestră. Vor mai fi apoi alte două ore de relaxare pentru ca pasagerii să se bucure de priveliştea din cabină înainte ca nava spaţială să coboare timp de două ore spre ocean. Călătoria până la ţărm va fi finalizată cu vaporul.

Va exista Wi-Fi la bord, astfel încât călătorii să poată transmite în direct experienţa lor pentru cei de acasă şi vor exista şi camere de filmat la bord care vor documenta toată acţiunea. Imaginile din satelit şi camerele de 360 ​​de grade vor permite, de asemenea, mărirea şi micşorarea vederii epice.

Biletele costă 125.000 de dolari de persoană, iar Space Perspective spune că a vândut deja aproape 900 de bilete. Acum se fac rezervări pentru 2025 şi anii următori, iar avansul de 1.000 de dolari este complet rambursabil în cazul în care această bulă spaţială se va sparge. De asemenea, clienţii pot plăti şi prin criptomonede.

Zero de carbon emissions

Cofondatorii Space Perspective, Jane Poynter şi Taber MacCallum, au proiectat anterior sistemele de aer, hrană şi apă pentru baza spaţială Biosphere 2, în care au locuit timp de doi ani.

Afirmaţiile companiei privind emisiile zero se bazează pe faptul că, în loc să folosească rachete de mare energie pentru a zbura în spaţiu, nava sa sfidează gravitaţia prin flotabilitate.

Deoarece heliul este în cantitate limitată şi este necesar pentru aplicaţii medicale critice, Spaceship Neptune foloseşte hidrogen. “Gazul de sustentaţie din interiorul balonului este mai uşor decât aerul şi îi permite lui Neptune să plutească deasupra atmosferei terestre ca un cub de gheaţă pe apă“, precizează Space Perspective.

Nava spaţială este în întregime reutilizabilă, cu excepţia materialului care alcătuieşte pielea balonului, acesta va fi recuperat de către echipă la sfârşitul fiecărui zbor şi reciclat.

Pentru goals mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi presentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.